Mažos gudrybės, kad figūra džiugintų visus metus

Vasaros atostogos nuostabus metas – pamirštame rūpesčius, atsipalaiduojame, leidžiame sau daugiau nei įprastai. Tačiau vargšas mūsų kūnas turi taikytis prie išsiderinusio ritmo, piknikų, kuriuose karaliauja nesveiki užkandžiai, dažnesnio piktnaudžiavo alkoholiniais kokteiliais, kurie kraujagysles užkemša nemažu kiekiu cukraus. Juk dažnas pasmaguriauja ne tik močiutės šiltnamio pomidorais, bet ir bulvių traškučiais ar greitu maistu, kuris, deja, kartais net pakeičia pietus. Tad šiandien kalbame apie tai, kaip kuo greičiu sugrįžti į gerą ritmą ir „neapsileisti” šaltuoju metų laikotarpiu.

Pagrindinis kūno svorio valdymo įrankis yra suderinta mityba. Kaip teigia nemaža dalis dietologų, svarbu maitintis kuo įvairiau ir nesilaikyti griežtų dietų. Mitybos racioną reikėtų papildyti gausiu daržovių ir vaisių kiekiu, skaidulomis, supermaistu. Jei negalite išsiversti be padažų, rekomenduojame gamintis patiems, tai – ne tik sveikesnis, bet ir skanesnis pasirinkimas. Rinkitės kuo geresnės kokybės produktus – šviežius vaisius ir daržoves įsigykite turguje iš ūkininkų, juos gardinkite pačiu geriausiu nerafinuotu šalto spaudimo aliejumi. Mėsos geriau valgykite mažiau, bet tik kokybiškos – tuomet maistas jums bus iš tiesų naudingas ir galėsite savęs per daug nevaržyti. Nepaisant to, iš savo raciono drąsiai braukite visus pusfrabrikačius, saldumynus bei gazuotus vaisvandenius – juose nieko naudingo nerasite. Žinoma, toks mitybos būdas tinkamas plačiąjai auditorijai, todėl keičiant mitybą vertėtų pasikonsultuoti su specialistu.

Taip pat labai svarbu sportuoti. Tai nebūtinai turi būti svorių kilnojimas ar krosas, galbūt jums priimtinesni jogos užsiėmimai arba važinėjimas dviračiu? Manoma, kad fizinis nejudrumas yra pagrindinė nutukimo priežastis, todėl gydytojai rekomenduoja intensyviai pajudėti bent pusvalandį penkis kartus per savaitę. Išbandykite naujas veiklas, į jas įtraukite šeimos narius ir draugus – pamatysite, kad bendrauti smagu ne tik kartu vakarieniaujant, bet ir važinėjant riedučiais Vingio parke. Be visa to, svarbu gerai suderinti darbo ir poilsio rėžimus. Kaip žinia, miego trūkumas kenkia darbo kokybei, o tai kelia stresą. Būtent jis yra daugumos ligų ir persivalgymo priežastis, tad svarbu, kad jis būtų kuo labiau kontroliuojamas.

Dar viena efektyvi profilaktinė priemonė palaikyti norimas kūno linijas šaltuoju metų sezonu – riebalų šalinimas su UltraShape PowerTM priemone. Šios procedūros išskirtinumas – ultragarso poveikio dėka skaidomos riebalinės ląstelės, todėl nejaučiamas joks skausmas ar diskomfortas. Procedūra stebina greitais rezultatais – po 3 sesijų apimtys gali sumažėti iki 2 dydžių. Tad jei vis dėlto nepavyko išvengti saldaus kąsnelio prieš miegą – ši procedūra panaikins ne tik kaltės jausmą, bet ir tikruosius padarinius.

Šaltąjį sezoną pasitikime ryžtingai – nors kito bikini sezono teks dar palaukti, prigludusiomis suknelėmis juk norisi džiaugtis kiekvieną dieną.